Toyota Louis Lund A/S med fem bilhuse i Sydvestjylland

Dorte og Louis Lund købte i 1994 Toyota forretningen i Brøns, med 8 ansatte. Andr. Prinds startede firmaet i Brøns i 1948, og havde igennem årene flere forskellige bilmærker, som Lloyd, Hansa, Fiat, Skoda og BMW.

Louis Lund A/S har afdelinger i Ribe, Vejen, Esbjerg, Varde og Ringkøbing og har i dag ca. 165 ansatte.

I 1963 kom de første Toyota biler til Danmark, og Andr. Prinds var med som forhandler fra starten i august 1963. I mange år var ”Prinds i Brøns” den eneste Toyota forhandler i området.

Forretningen er den eneste Toyota forretning der er tilbage af dem som var med fra starten i 1963, og i august 2013 har forretningen således 50 års jubilæum som Toyota forhandler i Danmark.
Louis Lund er udlært registreret revisor, og har i 16 år udarbejdet regnskaber, ydet rådgivning og skattemæssig assistance. Dorte Lund er udlært advokat sekretær, og deltager i dag i kontorarbejdet i virksomheden.
I 1998 havde Louis Lund reserveret en grund i Ribe, men da den tidligere Opel forretning på Industrivej 36 blev sat til salg, blev den overtaget af Louis Lund. Siden er der bygget om, og bygget til flere gange. I Ribe er der i dag ca. 30 ansatte.

I 2001 købte Louis Lund Toyota – forretningen i Vejen. Dengang lå forretningen på Dalgas Alle i Vejen. I 2005 flyttede Toyota forretningen til et helt nyt bilhus på Vestermarksvej 5 i Vejen, – tæt ved motorvejen.

Den 1. januar 2006 købte Louis Lund Toyota – forretningen i Esbjerg. I 2008 blev der foretaget en større om – og tilbygning. Værkstedslokalerne var allerede fremtidssikret, men nu er salgsudstillingen og kundeområdet helt nyt, og lever dermed op til Toyotas Retail Concept.

Den 1. marts 2007 etablerede Louis Lund Toyota forretning i det gamle Tæppeland på Tømrervej i Varde. Disse lokaler var for små, så der blev i 2008 bygget helt nye tidssvarende lokaler på Jeppe Skovgaards Vej 21 i Varde. I januar 2024 overtog Louis Lund A/S Varde Biler A/S på Jeppe Skovgaards Vej 11. Med denne overtagelse blev der skabt mere plads i både salgsafdelingen og på værkstedet.

I 2008 udvides ejerkredsen. Lars Hansen køber sig ind i firmaet. Lars Hansen har i 20 år været ansat hos Toyota Danmark i Middelfart, og blev i 2005 ansat hos Louis Lund A/S .Rollefordelingen mellem Louis og Lars er i dag nøje opdelt. Louis har ansvaret for salgsafdelingerne, og Lars ansvaret for eftermarkedet, omfattende reservedele og mekaniske- samt pladeværkstederne.

Den 1. oktober 2023 skete der endnu en udvidelse, Autoforum i Ringkøbing blev opkøbt. Dermed består Toyota Louis Lund  nu af fem forretninger.

Aktiviteten hos Louis Lund omfatter køb og salg af nye og brugte biler. De seneste år har vi solgt lige omkring 2800 biler, heraf ca. 1.000 nye biler.

Vi servicerer primært Toyota biler, men har i dag også stor aktivitet med fremmede mærker på vores værksteder.

Pladeværkstederne er de senere år vokset kraftigt, og i dag udbedrer vi skader på alle bilmærker.

Lån og leasing hos Louis Lund er i kraftig vækst, og kunderne kan med fordel tegne lån eller leasing hos Louis Lund A/S. Leasingkontrakterne udstedes i dag i Louis Lund Leasing Aps, hvor vi snart runder en portefølje på 3.900 igangværende leasingkontrakter.

I 2018 blev Toyota Louis Lund som den første Toyota forhandler i Europa TSM certificeret. TSM som står for Toyota Service Management omhandler effektiviseringer af værkstedsdriften, styrke indtjeningen og nedbringe omkostningerne.

I 2019 udnævnes Toyota Louis Lund som Ichiban forhandler (Årets forhandler). Prisen tildeles den Toyota forhandler der har den højeste kundetilfredshed, kundeloyalitet på værkstederne, samt det største bilsalg m.v.

Louis Lund A/S har altid et udvalg på ca. 400 nye og brugte biler.