Flåde af Toyota brintbiler runder 5 mio. km

Samkørsels-appen CleverShuttle har nået en milepæl i samarbejde med Toyota. Virksomhedens 45 forureningsfrie Toyota Mirai brintbiler har samlet set netop rundet 5 millioner kørte kilometer – svarende til seks og en halv gang afstanden til månen og tilbage igen – helt uden tekniske problemer. Eneste udledning fra udstødningsrøret på de mange brintbiler under kørslen er rent vand.

Toyotas forureningsfrie brintbil, Mirai, har tilbagelagt over 5 millioner kilometer som samkørselsbil hos et af de førende tyske mobilitetsserviceselskaber, CleverShuttle. Efter de mange millioner tilbagelagte kilometer lovpriser virksomheden brintbilerne fra Toyota.

”Brintbiler som Toyota Mirai er blevet en vigtig del af vores forretning takket være deres pålidelighed. De har givet os mulighed for at tilbyde utallige passagerer en behagelig køretur, alt imens bilerne kun udleder vanddamp,” siger Jan Hofmann, der er medstifter af CleverShuttle.

Samarbejdet mellem CleverShuttle og Toyota begyndte i september 2017. Her bestod flåden fra starten af 20 Toyota Mirai brintbiler placeret i området omkring Hamborg i Nordtyskland. Men antallet blev hurtigt udvidet til 45 ved flere andre tyske byer. Hidtil har der i perioden siden 2017 ikke været behov for reparationer eller udskiftning af bilernes dele udover den almindelige, regelmæssige vedligeholdelse.

”Erfaringen efter at have kørt fem millioner kilometer viser, at brintbiler allerede er perfekt egnede til almindelig, daglig brug,” lyder det fra direktør Ferry M.M. Franz hos Toyotas europæiske hovedkontors satelitafdeling i den tyske hovedstad Berlin.

”Vi ser for alvor, hvor moden og driftssikker Toyotas brintteknologi i virkeligheden er, når vi aldrig har mødt tekniske udfordringer overhovedet og samtidig har brugt bilerne uden begrænsninger, hvor flere indtil videre har kørt op til 180.000 km,” uddyber han.

Danmark blandt de første

Toyota Mirai havde verdenspremiere i Los Angeles i USA i slutningen af 2014 og var verdens første brintbil bygget som brintbil helt fra bunden. Få måneder senere blev den introduceret i de fem første lande i verden – heriblandt Danmark. Siden da er endnu flere lande kommet til, og Mirai kan i dag købes i både Japan, USA og 14 forskellige lande i Europa af både virksomheder og private kunder.

Der er solgt over 10.000 Mirai siden introduktionen – heraf 22 i Danmark. En del af brintbilerne i Danmark kører som taxier hos selskabet DRIVR.

Den nuværende udgave af Mirai er en fire-personers luksuriøs sedan, der sikrer fører og passagerer høj komfort og forureningsfri mobilitet i de brede lædersæder. Det eneste Mirai kræver for at kunne køre er brint, som kan tankes på brinttankstationer. Det tager 3-5 minutter at tanke, inden man kan køre videre med op til 500 kilometers rækkevidde.

Senere i år begynder produktionen af en helt ny og anden generation af brintbilen Mirai i Japan. Her er der tale om en om muligt endnu mere luksuriøs bil, der vil være meget mere end blot en miljørigtig bil. Den vil nemlig også demonstrere, hvordan brintteknologien ikke står i vejen for at skabe en bil, der både er en fornøjelse af køre i og smuk at se på.

Høj effektivitet er fortsat et vigtigt parameter for brintbilen, og Toyota sigter efter en 30 procent øget rækkevidde på en tankfuld brint sammenlignet med første generation Mirai. Det betyder i realiteten en rækkevidde på omkring 650 km. Den markant længere rækkevidde skyldes bl.a. en række forbedringer i brændselscellesystemet og brugen af større brinttanke.

Onsdag den 18. marts 2020

Denne side benytter cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere her.

OK