Åbent for nomineringer til umulig sportspris


En ny sportspris, Intet er umuligt-prisen, så for første gang dagens lys ved den seneste årlige danske sportsgalla i Herning, der blev sendt på DR1.

Nu er der igen åbent for, at danske eliteatleter – både handikappede og ikke-handikappede – kan blive nomineret til den prestigefyldte pris, der hædrer opnåelsen af det umulige og bliver uddelt af Toyota Danmark, Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark.
Når den årlige sportsgalla, Sport 2019, løber over skærmen på DR1 i starten af det nye år, vil sportsprisen, Intet er umuligt-prisen, der blev lanceret for første gang ved det seneste show i januar, igen blive uddelt.

Prisen gives til en eliteatlet – handikappet eller ikke-handikappet – som har trodset alle odds, gjort det umulige og kæmpet ekstraordinært hårdt og vedholdende for at nå store resultater i årets løb.

Det er nu muligt at nominere kandidater til den prestigefyldte pris. Så kender man en eliteatlet, der har trodset alle odds og kæmpet ekstraordinært hårdt for at nå et stort resultat, kan man nominere vedkommende på Toyota Danmarks Facebook-profil ved at skrive i kommentarfeltet, hvem der skal indstilles og hvorfor. Fristen for nominering af sin favorit er 24. november 2019.

Ishockeyspiller blev første vinder

Intet er umuligt-prisen blev uddelt første gang i januar i år. Her løb ishockeyspiller og Stanley Cup-vinder, Lars Eller, med hæderen. Han havde i året op til prisoverrækkelsen med sin klub Washington Capitals vundet verdens største ishockeyturnering, den amerikanske NHL, og endda sat den afgørende scoring ind i sidste finalekamp, så han kunne løfte et af de mest prestigefyldte trofæer i verden, Stanley Cup-trofæet. En bedrift, som langt de fleste så som noget helt umuligt, og som også skal ses i lyset af, hvor få ishockeyspillere der findes i Danmark.

Bag sportsprisen står Toyota i Danmark, DIF og Team Danmark. Toyota er global olympisk og paralympisk toppartner og har i Danmark dannet et såkaldt Team Toyota bestående af danske eliteatleter, der hver især jagter deres umulige.

"De danske elitesportsfolk på Team Toyota jagter alle deres eget umulige. Det kan være at kvalificere sig til OL eller de Paralympiske Lege eller måske endda at vinde medalje til Danmark. På samme vis er vi nu på udkig efter eliteatleter, der allerede har trodset alle odds og opnået det, der måske ellers synede umuligt – til stor inspiration for os alle,” siger pressechef Anders Tystrup hos Toyota Danmark.

Fokus på at forfølge det umulige

Toyota vil med den nye sportspris sætte endnu mere fokus på dét at forfølge sit umulige og forfølger allerede nu sit eget umulige. Det er at sikre, at ingen mennesker i fremtiden skal være begrænset i deres mobilitet.

For at det ambitiøse mål lykkes, og det umulige dermed opnås, vil Toyota i årene frem sørge for at udvikle bæredygtige produkter og serviceydelser, som gør det muligt for enhver – om man er ung eller gammel, handikappet eller ej – at bevæge sig frit omkring.

Vinderen af Intet er umuligt-prisen modtager 75.000 kroner af Toyota ved Sport 2019gallaen. Ishockeyspilleren Lars Eller, hvis barndomsklub er Rødovre Skøjte- og Ishockey Klub, donerede hele sit vinderbeløb til at hjælpe børn i Rødovre og omegn med at få råd til at spille ishockey.

Tirsdag den 12. november 2019

Denne side benytter cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere her.

OK